Empire-Entertainment

DJ Bacchie

Eind 1983 kwam deze mafkees op de wereld. Als het een meisje zou zijn geweest zou ze Kim geheten hebben, maar naar lang zoeken kwamen ze toch op Dennis uit. De naam Bacchie is later bedacht door een paar kameraden. Hoe ze hier op zijn gekomen is een erg lang verhaal, te lang om in deze bio toe te lichten.

De platen van Jip en Janneke moesten er al vroeg aangeloven, want met een naald kun je hele leuke dingen doen en daar was hij ook al vroeg achter. Na menig plaat gesloopt te hebben, kwam de interesse in de top 40. Zaterdagmiddag van 2 tot 6 was het feest, cassetterecorder in de aanslag en opnemen maar. En ’s avonds in bed proberen Daniël Dekker en Thorvald de Geus te imiteren. Met de komst van een mengpaneel, 'verproffesionaliseerde' de dj de boel een beetje. Samen met zijn maatje Thijs is Bacchie begonnen als 13-jarige dj in het jeugdhonk van Eibergen ‘De Paalsteek’. Daarnaast werd er veel gedraaid op andere feestjes.

Waar hij ook veel geleerd heeft op het gebied van muziek, was bij de lokale radio in Eibergen, waar hij op zijn 14e aan de slag ging als technicus. De liefde voor de muziek werd alleen maar groter.
Op zijn 17e is Bacchie gedeeltelijk zijn eigen weg in geslagen richting de feestmuziek. Proberen de mensen het naar hun zin te maken is zijn motto en dat kun je volgens hem het best creëren door een mix van top 40, après-ski, goud van oud en nederlandstalig. Want als de mensen zich vermaken, dan vermaakt Bacchie zich nog meer.

Het Danspaleis in Haaksbergen was de eerste discotheek waar Bacchie gedraaid heeft en daarna is het snel gegaan. Al gauw kwam De Radstake in Varsseveld op zijn weg. De Daele-zaal waar Bacchie draait is elke week weer top de nok toe gevuld.

In oktober 2003 is Bacchie ingegaan op een aanbod van de 3 gezusters in Groningen en sindsdien draait hij hier doordeweeks. Daarnaast draait hij op vrijdag bij verschillende café’s en feesten door de hele regio en is hij verder met regelmaat te vinden bij City Lido in Groenlo.

Fotogalerij